Tänä vuonna on tullut omenoita jälleen tosi runsaasti. Parhaimmillaanhan ne ovat ihan sellaisenaan puusta poimittuina, mutta mukava niistä on leipoa herkkujakin. Omenan ja kanelin tuoksu on suloinen!
Etsiskellessäni omenapiirakan ohjetta en löytänyt keittokirjastani ihan sellaista, jota kaipasin, vaikka siinä olikin useammanlaisia. Päädyin muuntelemaan erästä raparperipiirakan ohjetta (alkuperäinen ohje löytyy WSOYn Hyvä kokki - 2000 parasta ruokaohjetta-kirjasta nimellä Raparperi-perunajauhopiirakka). Ruokakirjat ja netti ovat tietysti pullollaan omenapiirakkaohjeita, mutta tässä tämä yksi hyväksi havaittu. (Jokaisessa itseäänkunnioittavassa blogissa täytynee olla ruoka- tai leivontareseptejä)
Ainoanniinan omena-piirakka
250 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl perunajauhoja
1 dl grahamjauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
kanelia
omenanlohkoja
Rasva ja sokeri vaahdotetaan ja munat lisätään yksitellen.
Yhdistetyt kuivat aineet lisätään ja taikina levitetään uunipellille leivinpaperin päälle ja sitten omenalohkot asetellaan päälle. Halutessaan voi päälle ripotella sokeria ja kanelia. 200 astetta 30 min.
![]() |
Ennen |
![]() |
Jälkeen |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti